Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konsert med Among Lynx

söndag 26 november 2023 kl 19:00 - 20:30

Konsert med Among Lynx söndagen 26 november kl 19.00

Från 17.45 Serveringen öppnar…

Förköp konsertbiljett: 150 kr/ 100 kr (upp till 18 år). 
Du med LSS-beslut + en medföljande får gratisbiljett, eftersom konserten är en del av Kulturveckan för alla (boka på nedan mobilnummer).
Smsa Helena 0730-786572
-Serveringen öppnar 17.45 med soppabuffe’ & bröd och måltidsdryck samt kaffe/te & mjuk kaka. Förköp även ”soppapaketet” 130 kr/person.

Among Lynx är ett kaxigt band, tvärsäkra i sitt råa och tunga sound. Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock utmanar de gränsen mellan moderna och det traditionella.

Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter, oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen har Among Lynx fått en genreöverskridande skara av fans genom åren.

“Once in a Blue Moon”

Det senaste och tredje albumet ”Once in a Blue Moon” släpptes i februari 2023. Det är deras mest dynamiska och mogna album hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Melodierna klistrar sig fast och Among Lynx väver skickligt in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna.

Smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi & kraftfull sång

Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen med nye leadgitarristen Filip Karlström, Elin Tannerdal har tagit över basen och sångerskan Eva-Mi Ringqvist har axlat rollen som andragitarrist. Munspelaren Elin Öbergs stämma hörs även som lead på ett par av låtarna. De största signumen för bandet finns dock intakta – smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi samt kraftfull sång i soultappning.

Bandmedlemmar

Eva-Mi Ringqvist, sång/gitarr
Elin Öberg, munspelkör/
Jonas Skeppar el. Filip Karlström, leadgitarr/kör
Elin Tannerdal, elbas/kör
Amanda Savbrant, trummor

Konsert med Among Lynx

Arrangörer: Paddebo kulturförening, Österundagården, Studieförbundet Vuxenskolan Enköping, Enköpings kommun och Musik i Uppland.

Details

Date:
söndag 26 november 2023
Time:
19:00 - 20:30