Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Magisk skottdagskväll -konsert med Kolonien

lördag 29 februari 2020 kl 18:30 - 22:15

Folk- och världsmusik med många ingredienser på självaste Skottdagskvällen. Detta blir helt klart en magisk konsertkväll med Kolonien och dessutom god mat!

Lördagen 29 februari 2020 kl. 20.00 i Österundagården.
Servering av mat öppnar 18.30.

Vi tänker oss en stående konsert, men stolar finns självklart om du behöver.
Konsertentré: 150 kr/ 50 kr (under 20 år)
Biljetter säljs på Gestbloms bokhandel, Enköping samt Åsa Lansfors Lindblom 070-8796854 (boka först genom att smsa/ringa och när du fått bekräftat från Åsa att det finns biljetter -swisha).

Matserveringen öppnar i lilla salen kl. 18.30.
-Härlagade smårätter och delikatesser från bygden. Dryck, kaffe/te och något sött ingår. Säg till om specialkost!
Matkostnad: 150 kr/50 kr (under 16 år).
Förbeställ mat hos Åsa  Lansfors Lindblom 070-8796854 (förbeställ först genom att smsa/ringa och när du fått bekräftat från Åsa att det finns plats -swisha).

I Kolonien får vi möta den nya generationens folkmusikvåg med de musikaliska rötterna i svensk folkmusik och med internationella influenser. Sedan debutalbumet som kom ut 2012 har de etablerat sig som en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Ett familjeband

Folkmusikgruppen Kolonien

Kolonien består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark. Under en turné på Zanzibar fann bandet den karaktäristiska ljudbild som de successivt gjort till sin. Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Intresse för samhället
De startade redan i tonåren – då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Det gemensamma intresset för samhället och politiken har behållit sin centrala plats i musiken. Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten med såväl svenska och internationella artister har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg.

Arrangör
Arrangeras i samarbete med Paddebo kulturförening, Österundagården, Enköpings kommun och Musik i Uppland.

 

 

Detaljer

Datum:
lördag 29 februari 2020
Tid:
18:30 - 22:15