Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utställningen Vässa pennan med olika programpunkter & Rebusrundan

lördag 1 augusti 2020 kl 18:00 - söndag 9 augusti 2020 kl 17:00

Lördagen 1 – söndagen 9 augusti 
Frivillig entré till utställning och aktiviteter som oavkortat går till bygdegården.

Vässa pennan, en spännande utställning med EWK och samtida satirtecknare för demokrati och yttrandefrihet. Vandringsutställningen, som rest runt till olika bygdegårdar i Sverige, landar nu i Österundagården.
Läs mer HÄR:
Fantasiskogen med dagbarnens teckningar, där alla kan sätta upp teckningar.

Program
Lördagen 1 augusti kl 18-21
Invigningsöppet av utställningen Vässa pennan. Kom och gå som du vill, men vi undviker trängsel och håller avstånd. Vi bjuder på cider och snacks.
Tyvärr utgår stand up med Britt Wimarsson, men vi hoppas snart att vi kan samlas många igen.

Söndagen 2 augusti kl 11-17 
Rebusrundan
Rebusrundan med utställningen och servering med soppa & smörgås och gofika.  Här får du rita och skapa med vässade pennor och även bidra till fantasiskogen. Se vidare www.rebusrundan.se för alla besöksplatser i Fjärdhundraland.

Onsdagen 5 augusti kl 9.30-13.30
Workshop i serie- och skämtteckning
Marja Nyberg, som är en av satirtecknarna i utställning håller denna workshop för
9-13 åringar. Vi kommer även titta på utställningen. Kostnadsfritt inkl. lunch och fika. Max 10 deltagare.
Anmälan till Helena 0730-786572.

Onsdagen 5 augusti kl 14
En satirtecknares tankar
Marja Nyberg, som är en av satirtecknarna i utställning berättar om sitt skapande och utställningen. Vi kommer vara utomhus om vädret tillåter, men även se utställningen inne i bygdegården. Ni bjuds på fika och då finns möjlighet till samtal om satir, yttrandefrihet och demokrati. Max 15 deltagare. Anmälan till Helena 0730-786572.

Torsdagen 6 augusti kl 19
Utomhusteater Det farligaste som finns
4:e teatern från Västerås gästar oss. Föreställningen berättar historier om mod. Om verkliga människor som vågat känna, tänka och handla. Och i förlängningen – om vad det vill säga att vara människa i ett samhälle. Från 9-119 år. Max 35 besökare.
Du har även möjlighet att se utställningen inne i bygdegården. Vid dåligt väder spelas den inomhus. Boka din plats till Helena 0730-786572

Lördagen 8 augusti kl 13-17
Utställningsöppet med kafé
Utställning och servering med smörgås och gofika.  Här får du rita och skapa med vässade pennor och även bidra till fantasiskogen. Onsdagens workshopsteckningar kommer även visas.

Söndagen 9 augusti kl 11-17 
Rebusrundan
Rebusrundan med utställningen och servering med soppa & smörgås och gofika.  Här får du rita och skapa med vässade pennor och även bidra till fantasiskogen. Onsdagens workshopsteckningar kommer även visas.
Se vidare www.rebusrundan.se för alla besöksplatser i Fjärdhundraland.

Fantasiskogen
Dessutom har vi teckningar uppsatta i fantasiskogen, ritade av dagbarnen från Torstuna dagbarnvårdargrupp som en hyllning till alla barns fantasi som har lekt och haft sin gruppverksamhet i bygdegården under mer än 20 år. Och ett stort tack även till dagbarnvårdarna, som drivit denna fantastiska verksamhet, som nu tyvärr har ett slut. Det kommer finnas pennor, tuschpennor och papper så även du kan sätta upp din teckning i fantasiskogen.

Covid -19 anpassning
Vi håller ordentligt avstånd emellan varandra. Besökare/deltagare och arrangörer stannar hemma när en är sjuk eller har symptom. Vi kommer anpassa insläpp och maxantal till att se utställningen inne i bygdegården. Detta kan innebära att vi får vänta utomhus och köa med avstånd. Våra aktiviteter ovan med anmälning har få deltagare och kommer ske så mycket som möjligt utomhus. Även serveringen är tänkt utomhus i görligaste mån. Handsprit kommer finnas, men ta gärna med egen. Tänk också själv på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Information
Helena Elvidotter Forslund 0730-786572 elvidotter@msn.com

Detta är ett samarrangemang mellan Österundagården, Bygdegårdarnas Riksförbund, Fjärdhundraland ekonomisk förening, Paddebo kulturförening och Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län med stöd från Uppsala läns bygdegårdsdistrikt och Enköpings kommun.
Tack alla som gör denna utställningsvecka möjlig!

Utställningen Vässa pennan med olika programpunkter & Rebusrundan

Detaljer

Börjar:
lördag 1 augusti 2020 kl 18:00
Slutar:
söndag 9 augusti 2020 kl 17:00